Gruttersbakken

 

IMG_18661Leuke gruttersbakken gemaakt in landelijke stijl. Staat geweldig in iedere keuken. Ze zijn te gebruiken als decoratie en zijn erg functioneel. Je kunt er allerlei zaken in kwijt als; kruiden, groenten, fruit, eieren, bestek, brocante servies, oude deegrollers, keukenlinnen, decoratiemateriaal, etc. De Struinerij vervaardigt ook gruttersbakken uit verschillende houtsoorten en in verschillende maten en kleuren. Informeer naar de prijzen via ons contactformulier.


 

 

Historie

3De benaming grutter komt van origine van het woordje grutten. Grutten waren granen die gebroken of gepeld waren, zoals haver, boekweit en gort. Zij werden vooral gebruikt als pap, maar gort (gepelde gerst) werd ook wel toegepast als maaltijdbasis, zoals we dat tegenwoordig doen met rijst. De grutter verkocht geen dagverse waar zoals groenten, vleeswaren of melkproducten, maar legde zich toe op de handel in droge waar. In later tijden ging men de grutter kruidenier noemen, naar de kruiden en specerijen die hij aan de man bracht. Vroeger stonden ze bij de kruidenier en werden ze gevuld rijst, erwten of bonen, tegenwoordig staan gruttersbakken vooral in de (woon)keuken te pronken.

 

 

 

 

DSC0428832223Modellen

Onze gruttersbakken zijn te verkrijgen in diverse modellen, maten en kleuren. U kunt zelf opgeven wat u wenst en wij maken het voor u. Hieronder enkele voorbeelden;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Captcha:
6 + 13 =